2019 IMG 3900Rosies dværgpinscherhvalpe er nu 1 uge gamle og de er blevet vejet, så vi kan følge med i deres trivsel.

Hvalpene vokser som de skal og tager fint på. Rosie er ikke meget for at forlade dem, og skal bæres ud for at tisse. Hun er heller ikke meget for at vores andre hunde kommer for tæt på. Hun har derfor fået hvalpekassen ind i et meget stort trådbur, så hun og hvalpene kan være i fred for nysgerrige tilskuere, og samtidig er de sammen med os andre.

Lørdag d. 5. januar blev Kennel Gribskovens udvidet med 5 fine dværgpinshcerhvalpe. Mor Rosie klarede fødslen super flot, var fuldstændig rolig og de 5 hvalpe kom til verden i løbet af bare 2 timer.

Både Rosie og hvalpene har det godt.

Vi har i løbet af efterår/vinter fået en overvældende mængde henvendelser om muligt køb af dværgpinscherhvalp. Vi har ikke annonceret nogen steder, undtagen vores opdrætterprofil på https://koebhund.dk og så vores

 

Når man skal til mentalbeskrivelse med sin hund skal man sætte hele dagen af, for alle deltagere skal ager flok for hinandens hunde.

mentalbeskrivelse DaisyDaisy var blevet tilmeldt Dansk Schnauzer og Pinscher Klubs mentaltest i Allerød i august 2018. Hun har et temperament som en hidsig hveps, farer rundt om folks fødder og gør som en vanvittig, når de træder ind ad døren hjemme - jeg forestillier mig, at hun advarer os: Der kommer nogen, der kommer nogen, der kommer nogen ...  Til gengæld opfører hun sig eksemplarisk når hun er ude og på besøg. Jeg mistænker hende for at være usikker på de fremmede der kommer på besøg.

Selv om man måske ikke har set et diagram for en mentalbeskrivelse før, så kan man på Daisys diagram se, at hun ikke helt levet op til racens gennemsnit. Hun er ret frygtsom, og det kan være svært for hende at komme sig og komme videre. Omvendt er hun på ingen måde aggresiv.

Da Rosie kom i løbetid, regnede Lene på fingerne for at finde ud af om hun kunne nå at komme med på udstilling d. 17. november 2018.

2018.11.17 PB170692Det kunne hun, og blev tilmeldt i åben klasse på Dansk Schnauzer og Pinscher Klubs udstilling i Vipperød. Både hun og Sara har været på udstilling i Tyskland, og har fået en masse fine kritikker og placeringer. Men hvad ville en dommer her i Danmark sige til Rosie?

Rosie var en smule utryg ved hele situationen, men viste sig frem og var glad så længe hun var på gulvet. Hun var ikke så glad for at komme op på bordet og stå, hvilket dommeren også bemærkede. 

Her kan du læse Rosies kritik:

Stille og stille? Det er måske så meget sagt, men med mange ”gamle” hunde i stalden og en ultra kold vinter, så har aktivitetsniveauet ikke været specielt stort i 2018. Lidt er der dog sket.

Bretons – highlights

2018.08.12 IMG 9905 Sifi IngerPå DBK´s hovedprøve i marts ved Horsens og omegn opnåede Gribskovens Pippi v. Gudmund Jensen 2. præmie i ÅK. Gribskovens Harley v. Claus Raahauge opnåede 2. præmie i UK.

I sommers opnåede Breton Bandens Soleil Excellent i ÅK på FJD´s udstilling i Vissingbjerg.

Gribskovens Faru (11 år) formåede at sætte alle opkomlingene på plads på den sjællandske familiedag, da han sin alder til trods blev hurtigste hund på kaninbanen. Det var i øvrigt meningen, at Faru skulle på sin sidste (lokal-)prøve i vinters, men det kolde vejr medførte aflysninger af disse prøver. Nu må vi se, om 2019 kan skabe en lille plads til ham!

Gribskovens Sifi v. Inger Jacobsen og Gribskovens Harley v. Claus Raahauge bestod klubbens almene apporteringsprøve. Aida kom i mål på samme prøve, ligesom Gribskovens Bertha blev overtalt til at stille på B-prøven, hvor hun fik en 1. præmie.

Det er i øvrigt en fornøjelse at følge Gribskovens Ronja og Martin Welhaven, når de bevæger sig rundt i de norske fjelde. Martin fornøjer os og andre jævnligt med opslag på Facebook. Mon ikke hun fortjener en plads på ”Tophunde fra Kennel Gribskovens”, når der vedvarende dukker billeder op med fældede ryper og skovfugle?