UdskrivEmail

Zuri´s første stand

Zuri er efterhånden en tæve af fornuftig størrelse, og har nu i den næsten forgangne sæson stiftet bekendtskab med fasan, sneppe, hare, ænder, krager, råvildt, samt en hel del jagthunde, hovedsagligt ruhårede.

Hun har, hendes alder taget i betragtning en ret så god selvtillid, da hun ufortrødent render lige hen til ruhårs der lige har apporteret, samt forsvarer det vildt hun selv har apporteret. Jeg håber jeg kan få hende lært at respektere de andre apporter, da hun ellers nok vil få en på kassen når hun render ind i den rigtige hund.

Idag - d. 15.12.07 - er Zuri netop blevet 8,5 måneder. Det var i dag hun tog sin første faste stand (hvis man ser bort fra når hun driller katten ovre i laden).

Jeg skulle have været på klapjagt idag hos en kammerat, men havde meldt fra pga. noget influenzalignende vi bøvler med i familien nu. Men her over middag kom solen frem og jeg besluttede mig for at Zuri og jeg kunne gå en tur ned i nyplantningen bag ved huset for at se om der skulle sidde en sneppe eller en kok.

Da vi kom der ned var det tydeligt at mærke på hende at der var fært, og hun stødte en fasanhøne. Lidt senere da vi næsten var igennem kunne jeg igen mærke at der var noget der fangede hendes interesse - hun fulgte næsten rundt mellem de mandshøje rødgraner - og pludselig stivnede hun ind mod en gran, med venstre forpote løftet og halestumpen lige ad vejret og helt i ro. Det så simpelthen bare så flot ud. Jeg stod 20 meter derfra og gik roligt helt hen bag hende. Da jeg havde stået et par sekunder bag hende bad jeg hende rejse - og op røg en gammel kok for fuld musik, som ikke kom til at opleve mere i dens liv. Apporteringen var langt fra perfekt, men jeg var bare så glad for at den havde taget stand.

Vinteren skal bruges til at få indlært noget mere dressur, da der her er noget der halter lidt. Jagttræning har hun vist fået nok af - nogle vil nok sige lidt rigeligt.

Allan Gregersen
joomla template