UdskrivEmail

Løbetid i træningstid

Zuri og jeg startede d. 15. januar til lydighedstræning i jagtforeningen. Det er en seance der gentager sig hver tirsdag i en ridehal 8 gange. Zuri er den eneste breton - ellers er det hovedsaglig hønsehunde, labradorer samt et par vislaer vi træner sammen med.

Jeg synes det er gået fornuftigt de første 2 gange, hun kan efterhånden gå fint i snor, samt sidde på plads og blive siddende på kommando, og vi havde da også begge to rigtig glædet os til at komme afsted 3. gang - men ak - det blev kun til forventningens glæde, eftersom Karens kritiske blik havde iagtaget et par små pletter blod på gulvet i bryggerset - hvor Zuri residerer. Om jeg havde skåret mig eller haft næseblod eller sådan noget?? - næ - ikke umiddelbart. Derfor måtte jeg have vendt bunden i vejret på Zuri - og den var god nok - Zuri var kommet i løbetid for første gang, hvilket betyder at vi nu har en teenagerhund.

Så nu har vi karantæne fra hundetræningen. Dog er vi blevet lovet programmet, så vi kan øve lidt herhjemme i mellemtiden. Det henter vi i morgen aften.

Umiddelbart syntes jeg at det var lidt tidligt at hun er kommet i løbetid. Men eftersom det er første gang jeg har en hund fra lille hvalp af, tjekkede jeg det på nettet, og det lader til at det er helt normalt at de kommer i løbetid når de er 9-10 måneder gamle.

Hvis man ser på tidspunktet med jagtmæssige øjne - så er tidspunktet egentlig ret velvalgt, da det betyder at den sansynligvis ikke kommer i løbetid i jagtsæsonen de næste par år.

Hvordan ser det ud med den anden tæve i "afrika-kuldet" - er den også kommet i løbetid?

Jeg har desuden forsøgt at måle "stanghøjden" på Zuri - og det ser ud til at den er 49 cm, hvis jeg da vel og mærke har målt det rigtige sted.

Forleden havde Zuri sit første møde med en flok agerhøns nede i marken da vi var ude at gå. Den tog stand for dem i hegnet - men standen var ikke fast og hønsene lettede - der var nok en 10-12 stykker. Men de var uden tvivl ret så interessante.

Zuri har hidtil været ret så stille - men nu er hun da i det mindste begyndt at gø når der kommer gæster. det synes vi er rart nok nu hvor vi bor ude på landet. Hun må godt lige fortælle når der kommer nogen.

Allan Gregersen

joomla template