UdskrivEmail

Fuldt Hus

Lørdag den 11. september 2010 trådte Faru ind i det fine selskab af hunde, der har opnået tre 1. præmier i Åben Klasse. Dermed kan Faru ikke stille i Åben Klasse mere. Han har tidligere opnået to 1. præmier i foråret 2009 på FJD´s og DBK´s forårsmarkprøver, men der er nu noget helt specielt ved at blive præmieret lige inden jagtsæsonen.
Søren og Faru sammen med Mirel og Thomas StenbekFaru startede med at søge en stor stubmark af. Havde tre kraftige markeringer for en - viste det sig - drilsk hare. Sammen tog vi lige et slag op forbi et hegn, som den unge makkerhund på det skammeligste havde ignoreret. Stram stand. Faru gik villigt frem på ordre og rejste en agerhønseflok. Dernæst blev det til 20 minutter i roer og regnvejr. Faru gik stor og godt, og midt i slippet tog han stand. Han gik villigt frem på ordre, men påviste ikke vildt. Slog lidt ud til den ene side og begyndte dernæst at få hugge efter et eller andet. Jeg fik trukket ham væk, hvorefter makkerhunden kom til og lavede samme nummer. Vi så ikke noget, men regnede med, at det måske var en rotte eller en ræv.
Farus kontinentale skarphed på fugl og andet vildt er både hans styrke og hans svaghed (på prøver). Ikke alle dommere har forståelse for, at en "engelsk" hund vedvarende tager stand og følger op på hårvildt. og når det ikke helt lykkes bliver Faru noget følsom på næsen.
Nu gælder det brugklasserne, hvor Faru i år kun er tilmeldt en. Ellers er det Hubertus og vinderklasser, der er i spil.
joomla template