UdskrivEmail

Alle gode gange 3

 

Her følger 3 forskellige episoder/historier, som fandt sin afslutning lørdag den 6. og søndag den 7. august 2011.

Tredje gang er lykkens gang er der nogen der siger. Gribskovens Bertha bestod DJU´s anerkendte apporteringsprøve i tredje forsøg – 16 måneder gammel. Første gang vi stillede op, var på engelsk setter klubs prøve i juli. Bertha valgte at forlade kaninen, men klarede de andre øvelser fint. Anden gang var på Fyn den 6. august, hvor alt gik efter planen. Kaninen blev taget i første hug, og på en svær duebane lykkedes det efter en omstart at få sidste due i hus. Til gengæld fik Bertha vand i øret på hofdiciplinen – vandbanen. Alt gik godt i starten. Duen blev taget hurtigt, men så gik det galt. Det var tydeligt, at noget generede hende, og lige så snart hun fik fodfæste på bunden, smed hun duen i vandet og rystede hovedet længe og voldsomt. Havde hun så bare samlet duen op bagefter, havde alle været glade, men sådan gik det ikke.

Over telefonen blev hun eftertilmeldt til DBK´s sjællandske prøve om søndagen, men med farfar som fører, da familien skulle videre og aflevere Oskar på efterskole i det nordjyske. Sørme om ikke det lykkedes at bestå med 22 point. Og, lidt spænding blev det også til, idet hun dels fandt friske kanintarme, som hun rullede sig i, inden duerne blev hentet hjem. Lidt småfugle skulle forfølges på kaninbanen, og endelig tog hun vandbanen over land, men havde heldigvis duen i munden, da hun dukkede op henne hos farfar. Hermed har Bertha scoret sit første resultat. Som Lise siger: Vi tror på mirakler!

Tre gange stillede Gribskovens Faru op i samme weekend, og 3 gange kom Faru i mål med 3 forskellige førere. På Fyn sagde Oskar farvel til Faru ved, at de sammen kom igennem A-prøven på bedste vis. Søren overtog, og det lykkedes at bestå B-prøven med 99 point og dermed 1. præmie. Der var arrangeret transport for Faru til Sjælland, så om søndagen kunne Faru og farfar Aage, der ikke helt skal miste erfaringen med at gå på prøve, så bestå B-prøven med maksimum point 108 med ret til at kæmpe om pokalen, der nu ikke kom i hus denne gang.

Det er vel ikke helt tosset, at hundene sådan bare lige kan stille med forskellige førere og komme i mål ?

Den tredje historie handler om, at tre hunde fra kennel Gribskovens i samme weekend opnåede 1. præmie på B-prøven, og dermed er kandidater til at stille på Dansk Breton Klubs mesterskabsprøve i apportering, der foregår på en rigtig driv- og klapjagt. Gribskovens Faru er sikker deltager, og det er Gribskovens Cæsar v. John Hjernø formentlig også. Cæsar bestod med 1. præmie og 102 point på Fyn og var tredje bedste hund. Så er der Gribskovens Zulu v. Søren Mark Jensen, der bestod prøven for første gang med 1. præmie og 104 point, og dermed placerede sig som tredje bedste hund på Sjælland. Det lave deltagerantal på Sjælland gør nok, at Zulu i første omgang må afvente det endelige resultat fra den endnu ikke afviklede prøve i Nordjylland. Der udtages i alt 12 hunde (ekskl. reserver), og mon ikke Zulu er at finde blandt de 12 starter i det sene efterår.

Det skal ingen hemmelighed være, at hunde fra kennel Gribskovens har lidt ”høj tænding”, og på jagt og markprøve har svært ved at sidde stille. Men, til gengæld er hundene dressurbare, løbevillige og alle hundene udviser stor lyst til at apportere. Så selv om ”vi” fx får svært ved at gøre os gældende på mesterskabsprøven, så har weekenden den 6. og 7. august været med til at understrege, at det hele ikk´ er så ring´ endda.

joomla template