UdskrivEmail

Faru Danmarksmester

Gribskovens Faru vandt DM i Par-Hubertus

På Dansk Breton Klubs event den 19. oktober – det uofficielle DM i Par-Hubertus for Nyjægere – blev holdet bestående

 af Christian Laursen (20 år), Gribskovens Faru og Søren Stenhøj Danmarksmestere. Dette efter en yderst solid indsats fra Faru (og Søren), og med eminent skydning fra Christians side. Det var vist anden gang, at Christian var på jagt, og da dagen startede, havde han endnu ikke nedlagt sit første stykke vildt.

Første omgang foregik i roer. Faru anlagde et fornemt og veldækkende søg, og Søren sørgede for, at Faru også fik kanten godt med. I levende hegn tog Faru en stram stand. Da Christian og Søren kom frem, korrigerede Faru en enkelt gang. Faru gik villigt frem på ordre, men det var en drilsk kok, som søgte ned i en meget dyb grøft. Til sidst fik Faru ham sat rigtigt, og op kom kokken. Et enkelt skud gjaldede, og Christian havde hermed nedlagt sit første stykke vildt. En flot fasankok.

Faru var komplet rolig i opflugt og skud, og på ordre apporterede han hurtigt og effektivt den forendte fasankok, som Christian med julelys i øjnene selvfølgelig måtte bære hjem.

Det blev til et slip mere. Her havde Faru en yderst overbevisende stand efterfulgt af et par skarpe markeringer, men han påviste ikke vildt. Da hundene var koblet, blev der set en ræv forlade området, så .....?

Der var spænding til det sidste, og da nærmeste hold til sidst fik en fasanhøne på vingerne, var der stille et øjeblik – indtil der lød 2 skud. Dermed var mesterskabet i hus.

Det blev en rigtig hyggelig dag i marken, og mon ikke Christian har fået mod på mere ?
Mesterskabet vil senere på året blive udførligt omtalt i Jæger.

joomla template