UdskrivEmail

Bertha´s gyldne stempel!

Nu skal man altid passe på med at bruge store ord, men der er ingen tvivl om, at lørdag den 8. september 2012 er stor dag for Bertha og Kennel Gribskovens. Efter mange svære skader i form af opskårne trædepoter (2011) og et brækket ben i foråret 2012, og endelig en kraftig forvridning 14 dage før første efterårsprøve, fik

Bertha 2. præmie i sin første start i Åben Klasse. Oven i købet en meget stor 2. præmie, hvis man ellers tør bruge ordet "stor".

Vi har tidligere berettet om Berthas uheld, som også har sat hende tilbage rent trænings- og udviklingsmæssigt. En hund af stort format, men hvor manglende fuglechancer, grundet få fugle på dagen og pauser på grund af skader, ikke har kunnet dokumentere, at hun har helt styr på det med fugl. Samtidig har hendes interesse for hårvildt også medført mange vanvittige løbeture ud af terræn, hvor det hele kulminerede med et brækket ben hjemme i parcelhus-kvarteret.

Noget tyder på, at Bertha har en eller anden erindring fra foråret om, at det kan gøre rigtigt ondt at løbe efter en lille eller stor hårtot. Hun har i hvert til fald respekteret både råvildt og hare ad et par gange. Så langt så godt. Hvad angår fugl blev der investeret i lidt agerhøns, som vi har trænet på i kasser. Berthas stand blev efter to gange mere og mere skarp. Fuglene skal nu indgå i et lille parrings- og æggelægningsprojekt.

0021Efterårets træning blev desværre afbrudt, da hun på mærkværdig vis pådrog sig en kraftig forstuvning. I første omgang frygtede vi, at benet igen var brækket, men mandag den 27. august, da røntgenbillederne passerede professorerne på Landbohøjskolen, blev hun frikendt. Men, hun skulle have en pause. Til gengæld brækkede føreren fodrodsknoglen samme mandag om aftenen. Så der var også dømt pause over hele linjen.

Berha kom sig hurtigt, så uanset odsene stillede Bertha og krykhusaren op lørdag den 8. september på FJD´s prøve ved Haslev. Vi var jo tilmeldt. Lene syntes, at det var et vanvittigt projekt og tilbød at overtage førerrollen. Men nej. Nu havde Bertha og Søren arbejdet på det med respekt for hårvildt og det med standen.

Bertha var sidst i kataloget. Der var god tid. Men da Søren trissede rundt på stubmarken for at se de andre hunde, blev han noget betænkelig. En lille ujævnhed i furerne, og straks indfandt smerten sig i foden. Begge krykker kom i brug med det samme, og inden Berthas første slip, blev gang- og krykmetoder prøvet godt af.

0041Berthas fik på dagen 3 slip og en super kritik. I de to første slip var der ingen fugle. Til gengæld respekterede hun hårvildt flere gange, og var yderst lydig på fløjten, ligesom hun fulgte anvisningerne, som stilfuldt blev afleveret med de to krykker. På vej til det sidste slip havde vi set en flok agerhøns ligge og putte sig i markskel. Bertha fik chancen. Uden at forivre os, anlagde hun et stort og flot søg. Kom godt foran makkerhund, hvor gassen var gået af. Hun tog højrejst stand 100 meter fremme. Søren fik krykkerne på nakken og storkede der ud af. 30 meter før han var helt fremme ved Bertha, lettede agerhønsene. Bertha var komplet rolig i opflugt og skud. Hun fik således ikke vist rejsning, og da det var sidst på dagen, var der ikke tid til yderligere afprøvning. Bertha blev som den eneste hund på holdet præmieret. I alt blev 3 hunde ud af 34 engelske starter præmieret denne dag.

Søren præmie består i, at han nu har verdensrekorden i 70 meter kryk-husarløb på stubmark. Hvem kan slå den ?

Bertha stillede igen om søndagen. Denne gang med Lene som fører. Bertha fortsatte de gode takter, og fulgte Lenes anvisninger til punkt og prikke. Stor ros til begge. Igen en svær dag. Bertha stødte en flok agerhøns. Senere opnåede hun kortvarig stand, men var kommet for tæt på agerhøns, som flygtede. Makkerhunden valgte at forfølge en af agerhønsene, og Bertha syntes det så utroligt spændende ud, så hun valgte at forfølge makkerhunden. Lene nåede desværre ikke at gribe ind, da det var svært at se hundene i det høje græs. Men, dommerne ser jo alt – desværre. Hermed var det slut for den dag.

Der er således fortsat plads til forbedring, men Bertha har stemplet ind blandt de præmierede bretons i Kennel Gribskovens. Med denne præmie, kan Kennel Gribskovens prale af, at der nu er præmierede hunde i samtlige 3 kuld.

 

joomla template