UdskrivEmail

Forår - endnu en blandet opstart

Forventningens glæde er som altid den største, for man ved aldrig, hvad der sker, når først hundene slippes på marken. Hvordan med lydigheden, når harerne springer, kan fuglene håndteres o.s.v. ?

Vi har i februar haft flere gode træningsseancer, selv om det kolde og blæsende vejr har skjult fuglene godt på terrænerne. En enkelt tur til Videbæk blev det også til, hvor det kunne konstateres, at der er fasaner til Breton klubbens hovedprøve. En hyggelig dag i det jyske.
Der manglede lidt held på egne ture, men Aida viste gode takter. Hun er nu pakket lidt væk pga. løbetid, så må vi se, om vi kan få hende for fugl inden hovedprøven. Bertha har ikke glemt sit store format. Lidt vild er hun nu, når hun starter op på marken. Heller ingen fugle til hende. Bilen gled i øvrigt i en grøft med 5 kilometer i timen på egen træningsdag. Heldigvis vendte bilen ikke rundt i åen, og hundene var lykkelige, da jeg i samarbejde med falck-mændene kunne guide dem ud af buret efter en lille times tid. Selvrisikoen er lige landet i postkassen.

2013.03 Haslev cropSå blev det tid til lokalprøve i Fakse den 2. marts, hvor Lene skulle stille med Faru. Efter første slip var det slut. Poten var skåret op, og det blev til 4 sting og nu 14 dages pause.
Det var Berthas og min tur om søndagen nede i Haslev. Vejr og vind var noget nær perfekt, og med 2 flotte fugletagninger med præcise rejsninger og ro i opflugt og skud blev det til en 1. præmie. Bertha viste i sine to slip stort format, men sluttede så i et træningsslip med at prelle fasan fra remise, samt tage en større haretur i matchningen. Træerne vokser ikke ind i himlen, men planen er, at Bertha skal være helt og aldeles færdigdresseret inden næste forår. Dette hendes svære start taget i betragtning. Men, skarpheden på fugl er jeg ikke i tvivl om mere.
Vi glæder os til de næste prøver, håber at Aida får standen, og at Faru er klar til lidt vinderklasse.

 

 

joomla template