UdskrivEmail

Gribskovens Faru til forårsmesterskab

 

Sikken et comeback ! 4 sting i inderfoden den 2. marts, mere en 14 dages pause, og dernæst langsom genoptræning grundet sne og især frosthårde marker.

Farus kampvægt var noget høj, da familien drog til Dansk Breton Klubs hovedprøve i dagen 5. til 7. april. Han gik yderst fornuftigt på vinderklassen, men manglende den sædvanlige skarhed i to afgørende situationer. Så var der kun kun et skud tilbage – nemlig DKK´s forårsvinderklasse den 10. april.

Da arbejdet kaldte, måtte Søren ringe rundt til flere hundeførere, og til sidst fik han overtalt Thomas Stenbek til at tage Faru med og stille op som dobbeltfører. Tak for det. Faru blev afleveret dagen før, og Thomas og Søren tog lige et par slag i området. Igen manglede Faru lige den sidste skarhed. Han sluttede dog med en god stand for parhøns i Thomas´ baghave – en pløjet mark. Thomas var ikke særligt imponeret, for hans hund havde udredet de fugle, som Faru ellers burde have haft. Thomas fik alle tricksene, og dem fik han brug for. Faru var eneste hund med en komplet fugletagning (fasan) om formiddagen, men havde et par kraftige markeringer og et lidt dårligt 1. slip. Thomas kom godt igen om eftermiddagen – respekt for hare og sekundering ved makkers resultatløse stand. Han manglede lidt i formatet i det afgørende finaleslip.
faru thomas
Gribskovens Faru blev hermed 2. vinder, hvilket giver en plads på årets forårsmesterskab. Så må vi se om formkurven er stigende de næste 2 dage.
 
Tak til Thomas, som stillede med prøvens 2 eneste bretoner. Han havde begge hunde med om eftermiddagen, men Mirell måtte trækkes grundet en skade.
 
Efterskrift
 
Faru havde 3 rigtig gode slip på forårsmesterskabet. I første slip viste han et flot og stort søg. Der var intet vildt. I 2. slip gik makker ret frem i marken og opnåede stand for parhøns. Faru sekunderede spontant. Det sidste slip blev noget rodet, da makker vedvarende tog stand, og langsomt avancerede hen over majsstubben. Faru blev sendt i søg, sekunderede flere gange, for til sidst at tage et slag ud til højre, hvor han opnåede højrejst stand. Desværre stod parhøns af før sitiutionen blev jagtbart. Sådan kan det gå.
 
 
 
joomla template