UdskrivEmail

Bertha og Aida på succesrigt roadshow

2013  MG 2987Der er mange måder at brænde penge af på. Men hundene skal jo vises frem, og det kan man kombinere med lidt træning og markprøve.

Fredag den 6. september pakkede Oskar og Søren både Aida og Bertha i bilen, og så afsted over broen til Aulum (Midtjylland), hvor Aida i sin tid blev hentet.

Formålet med turen var at få Aida for fugl i Jan Nielsens vildtrige "baghave". Og, når nu vi var afsted, kunne vi lige så godt deltage i en af de jyske markprøver, da der (lidt ringe) ikke var planlagt én eneste prøve på Sjælland i denne weekend.

 

Staks efter ankomsten tog Jan fat i Oskar og Aida. Det lykkedes ikke helt at få Aida i stand for agerhøns, men en kortvarig markering og to prelleture blev det til. Der blev holdt pause, og i stedet fik Bertha et godt slip på en stor græsmark. Aida fik også lige mulighed for at løsne op efter den lange og varme køretur. Aida tog et par gode slag, men mistede hurtigt pusten. Lidt bekymrende, men det var trods alt 27 graders varmt.

På vej tilbage spottede vi et kuld fasankyllinger. Aida blev sluppet tæt ved brakkant, og hun stødte hurtigt en kylling, som blev fulgt lidt på vej. Der blev dømt pause. Bertha fik lige chancen. Stand, og op kom en fasanhøne – komplet ro. Så fik Aida lige endnu en chance. Hun søgte ind i brakken, og sørme om ikke hun tog stand. Efter et par høje kommandoer fra Oskar valgte fasankyllingen at flygte, og denne gang løb Aida kun ganske kort efter.
Så stod den ellers på god mad og mærkeligt nok en del hundesnak.

Tidligt op næste morgen, og så gik turen op/hen (?) til Skive. Det er altid spændende at begive sig ud i fremmed land. Der var nu ikke noget at være bange for, og Oskar og Søren landede i gode hænder. For at gøre det kort, så skal det fremhæves, at Oskar og Søren havde en kanondag i det jyske. Næsten lidt for godt vejr og på hold med hyggelige og snaksaglige hundesportsfolk og en positiv dommer.

Brian Krogh havde tryllet to fantastiske sammenhængende roestykker frem med masser af flot flyvende agerhøns. Det burde ikke kunne gå galt. Aida og Oskar skulle på først. Det gik faktisk yderst fornuftigt. Vinden snød noget, hvorfor begge hundes søg var lidt cirklende, men det var positive var, at Aida arbejdede kontinuerligt i de tilpas store roer. Søget forbedrede sig med vindens kommen, og på dagen gik Aida i 5 slip på jagt for Oskar uden at miste intensiteten. Hun stødte en enlig agerhøne. I 3. sidste slip opnåede hun stand, men inden Oskar kom op, gik hun agerhønen op. Trods alt en yderst positiv oplevelse hendes manglende modenhed taget i betragtning.

Bertha ydede også en fin præstation. I første slip gik hun eminent fra kant til kant. Hun var yderst lydig og kunne kaldes ind ved makkers (Poul Aagaard) stand. I 2 slip, som blev meget langt, stødte makker fugl noget foran Bertha. Dommeren dirigerede begge hundeførere over hegn og ned mod en gammel udsætningsplads. Bertha blev dirigeret godt ned i marken. Hun havde en kortvarig stand ved et tomt kaldebur. Hun løste hurtigt selv og blev dirigeret helt ud i kanten, hvor hun tog et fornuftigt slag tilbage i marken. Her stødte hun ad to gange direkte ind i 2 single agerhøns med fuld respekt for til sidst at snurre rundt om sig selv og tage stand. Dommeren skråede ind over marken, og desværre trådte han en enkelt fugl op med sine store fødder. Bertha avancerede fint og fulgte godt op, og til sidst kom agerhøns på vingerne. Der var komplet ro i opflugt og skud. De "mange" fugle gjorde, at Bertha måtte "nøjes" med en 2. præmie i Åben Klasse. Dermed har Bertha vel alt andet lige bekræftet, at hendes præmieringer på marken ikke er en tilfældighed. Nu skal vi altså have den 1. præmie, så vi kan komme videre.

Som sagt en fantastisk tur. Selv dommeren havde aldrig oplevet noget lignende. Det blev til 9 præmieringer ud af 12 hunde. Vi er nu ikke sikre på, at vi har råd til at tage turen til næste år.

joomla template