UdskrivEmail

Free Cortez

 – en overraskende start på et flot og succesrigt jubilæum

Lad os slå fast, at Dansk Breton Klubs 50 års jubilæum den 27. – 29. september 2013 vil stå klart og længe i alle glade bretonejeres hukommelse. 3 fantastiske dage på Sjælland med apportering, skydning, udstilling, jubilæumsfest og

markprøver. Alle 3 dage med rigtigt godt vejr og en super stemning.

Kennel Gribskovens opladning til jubilæet bestod i at hente Gribskovens Cortez på hundeinternatet i Rødovre. Den blev placeret hos Freddy Plambæk, hvor mor ´Licia befinder sig. Cortez viste sig som en stor, stærk og flot hanhund, men han er meget understimuleret. Rolig og kælen inden for, men så snart han er ude, skal der ske noget, og han stresser op. Det er Freddy ved at få styr på. Cortez er i gode hænder, og der er interesse for hunden. Cortez blev tilmeldt udstillingen.

Så kom dagen, hvor jubilæet startede. Bertha og Faru var tilmeldt apporteringsprøven. Begge bestod med henholdsvis 26 og 29 point. Faru, Laban og Zulu deltog også i holdkonkurrencen. Her var 3 hold lige med 88 point, og Gribskovens måtte notere, at holdet var en anelse langsommere på duebanen. Holdet blev nr. 3.

2013__MG_4114.jpg 2013__MG_4114.jpg 2013__MG_4114.jpg
2013__MG_4114.jpg   

Så til udstilling, hvor det viste sig, at 4 hvalpe fra Berthas kuld var mødt op i juniorklasse. Cocio, Muffin, Chilli og Nugga fik alle Very Good. Nugga blev 1. vinder blandt tæverne. Chilli og Muffin tog de næste pladser. Cocio blev 2. vinder blandt hannerne. Den franske dommer udtalte, at alle 4 hunde havde potentiale til mere. Bertha fik endnu engang bekræftet sit Excellent og blev 2. vinder i brugsklassen.

2013__MG_4180.jpg 2013__MG_4180.jpg 2013__MG_4180.jpg
2013__MG_4180.jpg 2013__MG_4180.jpg 2013__MG_4180.jpg

Men, ellers var det Hærførerkuldet som førte sig frem. Udstillingschampion Gribskovens Cæsar blev bedste hanhund og Bedst I Modsatte Køn. Cortez fik Excellent og blev 3. vinder i Åben Klasse. Jeanne D' arc og Villy Krogt fik en Very Good og blev 4. vinder i Åben Klasse tæver. Stor tak til Christina Bak, som fremførte Cortez, og Christina sørgede for, at Cortez ikke blev stresset unødigt op.

Afslutningsvis fil Kennel Gribskovens mulighed for at føre sig frem i opdrætterklassen. Her stillede Cæsar, Cortez, Bertha og Nugga op. Klassen fik Excellent, og dermed blev Kennel Gribskovens bedste opdrætter.

På lørdagens og søndagen prøver manglede vi det sidste held, men vi "faldt med ære". Nugga og Chilli er kun 10 måneder gamle, og de kommer godt over terræn. Spændende at følge de to hunde. Bertha var decideret uheldig, da fasan stod af, da Søren og dommeren langt om længe kom frem til hendes stand. Bertha fik en spinkel chance til for nyslåede agerhøns, men det skulle ikke lykkes i denne weekend.

Aida og Oskar fik stor ros af dommer Joakim Skovgaard. Aida arbejdede eksemplarisk. Hun havde en flot stand, men inden situtionen var jagtbar lettede makkerhundens Aidas fugle. Sådan kan det gå, så Oskar måtte "nøjes" med en god kritik og holdets førerpræmie. Aida er efter Gribskovens Cæsar.

2013__MG_4227.jpg 2013__MG_4227.jpg 2013__MG_4227.jpg
2013__MG_4227.jpg 2013__MG_4227.jpg 2013__MG_4227.jpg

Faru viste rigtig gode takter i sine to første slip i vinderklassen om søndagen. Han var en fornøjelse at se arbejde, og kun et enkelt eller to fløjt var "nødvendigt". Områdets agerhøns var lidt stressede, da maskinstationen ved en fejl havde påbegyndt optag af roerne. Der var derfor skubbet lidt rundt på fuglene. Faru lagde ud med en stram stand, som han selv løste, da Søren kom op. Senere havde han en tom stand. I 2. slip opnåede han igen stand. Da Søren kom op og gav rejseordre, havde fuglen flyttet sig. Faru korrigerede flot, og forsøgte at sætte fuglen på ny. Desværre ramte han den forkert, så situationen blev ikke jagtbar. Uheldigt! Faru sluttede med at blive noget følsom på næsen, og havde to løse chancer, som ikke blev udnyttet. Gribskovens Cæsar v. John Hjernø måtte se sin finale forsvinde, da makkerhund kom op til Cæsars stand, og fik presset fugl og hund med.

Tak til Kennel Gribskovens hvalpekøbere for at møde talstærkt op på Dansk Breton Klubs jubilæum. Vi synes, at alle hunde såvel som førere gjorde en rigtig flot figur.

 

joomla template